Woerden

Het is verstandig om op tijd een reservering te doen. U kunt altijd de beschikbaarheid checken op onze website. Wij doen nog een laatste check of het gewenste materiaal in de door u gewenste periode nog vrij is. Hoe later u reserveert hoe meer kans u loopt dat het gewenste materiaal verhuurd is. Zeker als u uw vakantie gepland heeft in een schoolvakantie, want dan is de vraag vele malen hoger.
De dag van montage en dag van demontage tellen samen als 1 dag. De overige dagen tellen gewoon als 1 dag.
Dus bijvoorbeeld als u 1 juli de dakkoffer wilt komen ophalen en 14 juli wilt komen terugbrengen dan is het totaal aantal dagen van huur 13 dagen.
Wij hebben 2 ophaallocaties:

Woerden
Leidsestraatweg 14a 3443 BV Woerden

Bleiswijk
Van 't Hoffstraat 7 2665 JL Bleiswijk

De gehuurde materialen dienen op de locatie te worden geretourneerd waar deze zijn opgehaald.
Het minimum aantal dagen van huur is 7 betaalde huurdagen.

In de zomervakantie (regio Midden) is het minimum aantal dagen van huur 14 betaalde huurdagen.
Het verschil zit hem voornamelijk in de lengte en breedte. Een skikoffer (ook skibox genoemd) is vaak langer en smaller dan een dakkoffer. Maar eigenlijk zijn een dakkoffer en een skikoffer hetzelfde.
Het volume van een dakkoffer wordt gemeten in liters. Als je een aantal tassen of koffers meeneemt, kun je beter een grotere dakkoffer kiezen met meer liters.
Het adres van onze ophaallocatie in Woerden is:

Leidsestraatweg 14a
3443 BV Woerden


Deze locatie is alleen geopend op afspraak.
Het adres van onze ophaallocatie in Bleiswijk is:

Van 't Hoffstraat 7
2665 JL Bleiswijk


Deze locatie is alleen geopend op afspraak.
Ja, dat is mogelijk in overleg. Wij zijn erg flexibel in onze openingstijden voor montage en demontage van de dakkoffer. Wij werken echter alleen op afspraak, maar in principe wel 7 dagen per week. Informeer naar de mogelijkheden.
De lengte van een dakkoffer is afhankelijk van de lengte van je auto. Je kunt best een ​​lange dakkoffer op een kleine auto plaatsen, maar dit raden we niet aan. Je moet namelijk best goed oppassen als de koffer uitsteekt.

Aan de voorkant van de auto mag de dakkoffer niet voor de voorbumper komen. Aan de achterkant is de maximale uitsteek een meter en je wilt de kofferbak klep ook nog kunnen gebruiken voor de bagage die in de auto ligt. Heb je lange voorwerpen als ski’s, dan is het onvermijdelijk maar probeer dan of ze diagonaal kunnen liggen in een compactere koffer.
Wij zijn erg flexibel in onze openingstijden voor montage en demontage van de dakkoffer. Wij werken echter alleen op afspraak, maar in principe wel 7 dagen per week. Informeer naar de mogelijkheden. Onze ophaallocaties zijn alleen geopend op afspraak.
Verlaag je snelheid op de weg om veilig te zijn: maximaal 110 km/u tot 130 km/u op de snelweg en wees voorzichtig in bochten. De dakkoffer is namelijk een windvanger en met belading een topzwaar gewicht.
Check bij pauzes altijd even de dakkoffer. Zit hij nog goed vast en is hij goed dicht?
Er worden bij de huur van een dakkoffer één of meerdere spanbanden meegeleverd. Deze dienen als extra zekerheid dat de dakkoffer niet spontaan kan openen tijdens het rijden. Het advies is om deze te gebruiken.
Bereken voor vertrek de hoogte van jouw voertuig mét de dakkoffer erop om te zien tot welke zone u toegang heeft bij bijvoorbeeld de tolpoortjes of een parkeerplaats langs de snelweg.

Veel parkeerterreinen en parkeergarages hebben een balk als beveiliging voor een maximale hoogte van 1,90m. Zeker met een MPV of SUV kun je gemakkelijk aan die hoogte komen.Tolpoortjes hebben vaak een maximale hoogte van 2,00 m.

Meten=weten
Nee, want u rijdt gewoon in een personenauto. Kijk wel goed of ook categorie 1 wordt aangehouden.

Op het dak of de aanhanger bevestigde zaken en goederen tellen niet mee bij de berekening van de totale hoogte van het voertuig of de combinatie (bijvoorbeeld dakkoffer, fietsen, surfplanken e.d.). Ook bij de automatische tolpoorten is dit zo.

Mocht toch het verkeerde tarief berekend worden, schakel dan hulp in via de intercom bij de tolpoort. Geef aan dat u in categorie 1 valt. Zij passen dan de categorie en natuurlijk het te betalen bedrag direct aan.

Terugvorderen van een te veel betaald bedrag kan ook naderhand bij de betreffende tolmaatschappij. Het is wel belangrijk dat je een reçu uitprint bij het betalen. De contactgegevens staan op het ticket. Het is belangrijk het ticket als bewijs mee te sturen naar de tolmaatschappij. Ook bij het gebruik van een tolbadge kunt u later aan de hand van de factuur bezwaar maken.
Voor een goede balans plaats je de zwaarste voorwerpen in het midden van de dakkoffer en zorg ervoor dat de zijkanten ongeveer even zwaar zijn. Bind de spullen in de dakkoffer vast, om ze ook bij sterk afremmen op hun plaats te houden.

Een dakkoffer laden doe je best volgens een strikt principe: leg 50% van de bagage tussen de dakdragers, 25% in de neus en 25% in de achterkant. Stop nooit te zware spullen in je dakkoffer maar in de auto.

Let op de maximale belading én het maximale gewicht dat je op het dak van je auto kunt dragen. We adviseren om zware spullen vooral in de auto te stoppen en de dakkoffer te gebruiken voor lichtere bagage. De maximale belading van de meeste dakkoffers is 50kg of 75kg. Overschrijdt deze maximale belading niet. Houdt dus rekening mee met het beladen van de auto en de dakkoffer.
Ja, er zit een slot op, maar ondanks het slot is het beter om geen kostbaarheden in de dakkoffer te stoppen.
Hoewel de dakkoffer in principe waterdicht is: stop de spullen nog eens in tassen. Dat is gemakkelijker voor het laden maar houdt ook water tegen mocht dat door de kieren tijdens het rijden naar binnen komen. Het kan dus voorkomen dat als er lang in de regen wordt gereden dat de dakkoffer van binnen toch iets vochtig wordt.
U heeft de keuze om hem direct na gebruik in te leveren en dat Dakkofferverhuur.nl hem schoonmaakt. Hiervoor wordt €10,00 in rekening gebracht of ingehouden van de borg.

Of u maakt de dakkoffer zelf thuis schoon te maken voordat u hem inlevert.

Als u de dakkoffer zelf wilt schoonmaken gebruik dan voor de buitenzijde een sopje met water met bijvoorbeeld allesreiniger en een zachte spons. Zorg dat de dakkoffer vrij is van insecten en viezigheid aan de buitenzijde.

Gebruik absoluut GEEN hogedrukspuit (ivm de aanwezige stickers), bijtende schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen zoals CIF of een schuurspons.

De binnenzijde dient schoon en droog te zijn. Ivm bewegende delen zoals de klemmen en gebruikte metalen materialen in de dakkoffer mag de binnenzijde niet nat worden gemaakt. Gebruik slechts een licht vochtige doek om de binnenzijde te reinigen. Zie ook onze schoonmaakinstructie.
U heeft de keuze om de dakkoffer zelf thuis schoon te maken voordat u hem inlevert.

Of u heeft de keuze om hem na gebruik in te leveren en dat Dakkofferverhuur.nl hem schoonmaakt. Hiervoor wordt €10,00 in rekening gebracht.

Als u de dakkoffer zelf wilt schoonmaken gebruik dan voor de buitenzijde een sopje met water met bijvoorbeeld allesreiniger en een zachte spons.

Gebruik absoluut GEEN hogedrukspuit (ivm de aanwezige stickers), bijtende schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen zoals CIF of een schuurspons.

De binnenzijde dient schoon en droog te zijn. Ivm bewegende delen zoals de klemmen en gebruikte metalen materialen in de dakkoffer mag de binnenzijde niet nat worden gemaakt. Gebruik slechts een licht vochtige doek om de binnenzijde te reinigen.
Ja, maar alleen in combinatie met de huur van een dakkoffer. Dakdragers worden dus niet los verhuurd.

Wij hebben op dit moment alleen dakdragers in ons assortiment voor auto's met dakrails voor open dakrails en gesloten dakrails.

Klik hier voor meer informatie over dakdragers.

Het is voor ons helaas niet mogelijk om voor alle auto’s dakdragers op voorraad te hebben. Het makkelijkste is natuurlijk om zelf dakdragers aan te schaffen voor uw auto. Op bijvoorbeeld Marktplaats worden genoeg dakdragers aangeboden voor alle auto’s voor een fractie van de nieuwprijs.
De huurprijs en borg dienen vooraf, bij het afhalen, te worden voldaan. De huurprijs kan contant of via een betaalverzoek worden voldaan. De borg dient altijd contant te worden afgerekend.

De borg wordt contant teruggegeven en/of teruggestort op uw bankrekening na het inleveren van alle gehuurde en meegeleverde materialen zoals de dakkoffer, dakdragers, sleutels en spanbanden. Mits deze uiteraard in dezelfde staat zijn, als ten tijde van het ophalen van het gehuurde materiaal.

Bij reserveringen kan vooraf een aanbetaling worden verwacht. Met name in de drukkere perioden zoals in schoolvakanties.

De genoemde huurprijzen zijn inclusief hulp bij de montage bij ophalen en hulp bij demontage bij het retourneren op onze locatie in Woerden of Bleiswijk.

De gehuurde materialen dienen op de locatie te worden geretourneerd waar deze zijn opgehaald.
Voor iedere dakkoffer of set dakdragers is een borg vastgesteld. Dit varieert van 50 euro tot 250 euro. De borg staat vermeld op de website bij het materiaal. De borg, dient bij het afhalen, contant te worden voldaan. Dakkofferverhuur.nl behoudt zich het recht voor een hogere borg te vragen.

De borg wordt contant teruggegeven en/of teruggestort op uw bankrekening na het inleveren van alle gehuurde en meegeleverde materialen zoals dakkoffer, dakdragers, sleutels en spanbanden. Mits deze uiteraard in dezelfde staat zijn, als ten tijde van het ophalen van het gehuurde materiaal.
Een aanbetaling kan worden gevraagd in drukke perioden zoals voor, tijdens of na schoolvakanties. In overige perioden zal vaak geen aanbetaling nodig zijn.
De genoemde huurprijzen zijn inclusief hulp bij montage van de dakkoffer (en eventueel gehuurde dakdragers) bij ophalen en hulp bij demontage bij het retourneren op locatie in Woerden of Bleiswijk.

De gehuurde materialen dienen op de locatie te worden geretourneerd waar deze zijn opgehaald.

Voor hulp bij het monteren van uw eigen dakdragers op uw auto rekenen wij een meerprijs. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.
De gehuurde artikelen zijn niet verzekert door Dakkofferverhuur.nl. De huurder is aansprakelijk voor alle gebreken die ontstaan van en aan de gehuurde artikelen tijdens de huurperiode. Voor schade naar aanleiding van diefstal dient u deze op uw reisverzekering te verhalen en voor schade door gebruik in het verkeer op uw auto- en of reisverzekering. We adviseren u om bij uw verzekeraar of in de polisvoorwaarden na te gaan welke dekking u heeft. De huurder dient bij schade altijd zelf de persoonlijke WA verzekering, reisverzekering of de autoverzekering aan te spreken in geval van schade of diefstal. Soms is het mogelijk om een dakkoffer apart mee te verzekeren met de reisverzekering.

Het is niet toegestaan zelf reparaties aan de dakkoffer te verrichten of te laten verrichten door derden zonder uitdrukkelijke toestemming van Dakkofferverhuur.nl

Schade ontstaan tijdens de huurperiode komen altijd voor rekening van huurder. Dakkofferverhuur.nl is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade tijdens montage en demontage welke ontstaat voor, tijdens en na de huurperiode. Schade ontstaan aan het voertuig van de huurder door hulp bij montage en demontage door Dakkofferverhuur.nl, is geheel voor rekening en risico van de huurder.

De volgende bedragen zullen van de borg worden afgetrokken indien:

– Verlies van sleutel(s): 15 euro per sleutel
– Verlies van spanbanden: 8 euro per spanband
– Diepe voelbare krassen/deuken in de dakkoffer/fietsendrager: 50 euro
– Schade aan of verlies van essentiële onderdelen van de dakkoffer, de dakdragers of fietsendragers: Kostprijs van de onderdelen

Verlies van de gehele borg indien:
– Er scheur(en) en breuken in de dakkoffer, fietsendrager en/of dagdragers zijn ontstaan. Deze kan/kunnen immers niet meer verhuurd worden.
– Niet retourneren van de dakkoffer. Tevens zal er aangifte gedaan worden bij de politie. Meer informatie is te vinden in onze algemene voorwaarden.
Als u eerder terugkomt kunt u altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken voor het retourneren van de gehuurde materialen. Er vindt geen restitutie plaats over de dagen dat het gehuurde niet gebruikt is.
Ja, annuleren kan altijd. Echter als een annulering kort voor de huurperiode plaatsvindt of in een drukke (school)vakantieperiode, dan worden er wel kosten in rekening gebracht. Of u verliest de reeds betaalde aanbetaling.

Meer informatie is te vinden in onze algemene voorwaarden.
Ja, dat is mogelijk. Stuur een email naar info@dakkofferverhuur.nl met uw gegevens en wensen. Wij maken dan een passende offerte voor u.